| מנוף – דילמות ושאלות
בניהול ליאורה ברנע |
|  | שלט שנמצא בכל כניסה לבית ספר באוזבקיסטן. מתאים גם אצלנו? ליאורה - | 27/12/2018 08:11:29
| זה שלט שנמצא בכל כניסה לבית ספר באוזבקיסטן.
רשום:
"הורים יקרים!
אנחנו רוצים להזכיר לכם שמילות קסם כמו "שלום" ," בבקשה", "תודה" ו "סליחה" שומעים בפעם הראשונה בבית.
רק בבית הילדים לומדים להיות נקיים, להגיע בזמן, להיות נדיבים, להתייחס יפה לחברים, לכבד את המבוגרים והמורים.
רק בבית הם לומדים להיות עדינים, לא לדבר בפה מלא, ולהשליך את הפסולת לפח האשפה.
בבית הם גם לומדים סדר וארגון, ולשמור על החפצים שלהם, ולא לגעת בחפצים של אחרים.
ובבית הספר אנחנו מלמדים אותם, לשון, מתמטיקה, היסטוריה, גיאוגרפיה, פיזיקה, כימיה וספורט.
את החינוך של ההורים, אנחנו יכולים רק לחזק ולא להחליף.
הוספת תגובה |
| | | |  | חינוך בא מהבית מוטי - | 07/02/2019 20:41:10
| חינוך בא מהבית!
לימודים לומדים גם בבית הספר!
סיכון החינוך שכיח בבית הספר.
אהבה ללימודים לא תמצא בכל בית!
הוספת תגובה |
| |  | איסור גורף לשימוש בפלאפונים בזמן השיעור בהרצליה. התלמידים:״דיקטטורה״. 4 ליאורה - | 10/02/2019 15:48:53
| היום דווח באמצעי התקשורת שעיריית הרצליה אוסרת באופן גורף על תלמידים בבתי״ס יסודיים ועל/יסודיים להשתמש בפלאפונים במהלך השיעורים. התלמידים כמובן מתנגדים.
מתקינים להם ארוניות לשמירת הניידים (חוסמי קרינה)
מה דעתכם על רעיון זה?
קבצים מקושרים:

הוספת תגובה |
| | | |  | משרד החינוך בוחן: הפסקות במהלך השיעור. מה דעתכם? ליאורה - | 13/02/2019 22:59:21
| https://m.ynet.co.il/Articles/5461706
במשרד הזמינו לאחרונה דו"ח שבוחן את יעילות ההפסקות במהלך השיעור בבתי הספר היסודיים. "נמצא מתאם בין פעילות גופנית בזמן השיעור לעלייה בביצועים קוגניטיביים ומדדים התנהגותיים"
הוספת תגובה |
| |  | מחפשת רעיון לישיבת סיכום מחצית אור - | 03/02/2019 18:24:10
| אשמח לרעיון לישיבת סיכום מחצית שתאפשר עצירה והתבוננות פנימית ושיתוף. כ12 מורים. שעה ורבע.תודה
הוספת תגובה |
| |  | ישיבת צוות מוטי - | 07/02/2019 21:00:28
| ישיבת צוות סיכום מחצית
מחלקים את הקבוצה לשניים 6/6
יושבים בשולחן ארוך כשחצי פונים לחצי השני.
לצורך העניין אפשר להניח קערת פרות החצויה לשניים כל אחד לוקח חצי פרי ומהצד השני מנסים למצוא מי לקח את החצי שני של הפרי (מן משחק).
אלו שמצאו את חציו של השני הם יהפכו לזוג (מטרת קערה הפירות ליצור קשר סמוי בין השניים)
מכינים כרטיסים 12 שאלות ו12 תשובות בשישה צבעים שונים רצוי בצבע הפרות כך שמי שבחר למשל בננה שהיא צהובה יקבל עם בן זוגו את הכרטיסים הצהובים. בכרטיסים יהיו שאלות שהמנהל חפץ להעלות אותם על שולחנו וכך בסבב אפשר להעלות המון נושאים.
בסיכום הסבב המנהל יכול לקחת חצי בננה וחצי תפוח ולהראות לכולם כמה שזה לא מתחבר ולא שייך... ולהמחיש זאת גם בכרטיסים.
בהצלחה
הוספת תגובה |
| |  | למי פונים עדיש טעותבמשכורת? ליטל - | 03/02/2019 13:00:51
|
סגנית המנהל בבית ספרי דיווחה כראוי על 18 השעות ממשרד החינוך, אך קיבלתי תמורתן רק 200 שקלים. אני בשנתי הרביעית במערכת ובעלת תואר ראשון ויודעת כי הסכום לא הגיוני. למי עליי לפנות על מנת לתקן את הטעות? במוקד משרד החינוך נאמר לי כי זהו הסכום שעליי לקבל, דבר שלא הגיוני כלל.
הוספת תגובה |
|
| | |  | תיקון עולם מירי - | 29/01/2019 16:23:02
| אני מחפשת הערות לתעודה בנושא תיקון עולם
הוספת תגובה |
| |  | הערות לתעודה בנושא תיקון עולם ליאורה - | 29/01/2019 23:43:12
| הערות בתחום זה עדויות להיות כגון:
את מחפשת שיפור ושינוי בחיי הכיתה והקהילה ופועלת לשם כך.
יש בך חמלה לזולת וניסיון לגרום לו לטוב.
את תורמת רבות לחברה, התנדבויותייך ראויות לשבח.
את מעורבת בחיים החברתיים בכיתה ומשתדלת לקדם תהליכים.
את מצטיינת במידות ערכיות מבחינה תורנית וחברתית.
בהצלחה
הוספת תגובה |
|
|  | חל״ת עידן - | 25/01/2019 12:10:28
| אני חושב לצאת לחל"ת בשנה"ל (לא שבתון). בששת השנים האחרונות אני עובד בהיקף של מעל משרה - האם מחוייבים לשמור לי על משרה מלאה או שיכולים גם לבוא ולומר לי שבחזרה מחל"ת יכולים לתת לי פחות שעות?
הוספת תגובה |
|
|  | מילויי מקום אליאסף כהן - | 09/01/2019 06:24:19
| אשמח לעצות כיצד אתם כמנהלים מתמודדים עם סוגיית ממלאי המקום למורים שנעדרים עקב מחלה (שלהם או שלילדיהם).
כעת בעונת החורף, בעיה זו אצלי חמורה מן הרגיל.
הוספת תגובה |
| | | | | | | |  | בשום אופן! אסור למורה לקחת תלמידים ברכבו. ליאורה - | 20/01/2019 07:30:47
| אין ביטוח להסעה כזו.
באזור מגורי מורה לקחה תלמידים ברכבה מבית הספר למתנ״ס. מרחק קצר בלבד. ארעה תאונה ותלמידה נהרגה. המורה הואשמה ועברה תלאות!
הוספת תגובה |
|
|  | קורס מעניין במכללה קרן אור - | 17/01/2019 10:42:43
| מפרסמת עבור בית ספר להשתלמויות מורים-
קורס נ.ל.פ ודימיון מודרך -הזדמנות לשינוי ולהשפעה נפתח ביום ראשון, יד בשבט אחה"צ במכללה. הקורס עם המרצה נטע גולן, מקבלים בסופו תעודת הסמכה בינלאומית
נותרו שני מקומות אחרונים.
להרשמה- 02-6750723
באין מענה - להשאיר הודעה ויחזרו אליכם
הוספת תגובה |
|
|  | תגמול על ליווי טיולים אפרת - | 16/01/2019 20:29:55
| היום נודע לי ששכר המורים המלווים בטיול נקבע עפ"י אחוזי המשרה בביה"ס, משמעות הדבר שעבור טיול של 4 ימים הקולגה שלי קיבלה 570 ש"ח ליווי טיול(מלמדת 12 ש"ש), בעוד ששאר המורות שמלמדות במשרה מלאה קיבלו כמעט פי 3 ממנה. התקשרנו לשכר ולארגון המורים ונאמר לנו שאכן כך הדבר. איך זה הגיוני? הקולגה שלי עבדה פחות קשה בטיול? למה מגיע לה לקבל 7 שקלים לשעה? ואיך ארגון המורים מגבה זאת? (שואלת כי גם צריכה לצאת לטיול שנתי)..
הוספת תגובה |
|
|